Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания започва имунизация срещу КОВИД-19

[post-views]
САЩ извадиха около 90 държави, сред които и България, от забранителния списък за пътуване заради ковид

koronavirusВеликобритания е първата страна в света, която одобри ваксина срещу КОВИД-19, разработена от компаниите ,,Пфайзер“ и ,,БиоНтех“. Очаква се имунизацията на Острова да започне от началото на следващата седмица.

Очаква се Британският комитет по ваксини да реши кои приоритетни групи ще бъдат първо ваксинирани, като жителите на старчески домове, здравния персонал и възрастните хора, както и хората, които са изключително уязвими са с приоритет. По думите на главния изпълнителен директор на ,,Пфайзер“ одобрението в Обединеното кралство на разработената ваксина срещу КОВИД-19 е „исторически момент“ в борбата с пандемията и още едно доказателство, че „науката ще победи“.

Междувременно първата официална регистрирана ваксина в света срещу КОВИД-19 „Спутник V“, разработена от Русия ще бъде представена пред ООН. Това ще се случи  в онлайн презентацията, в която ще участват руският министър на здравеопазването и част от създателите на препарата от Националния изследователски център „ГамалЕя“.

Докато редица държави облекчават, а други затягат мерките срещу разпространението на коронавируса, австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи как ще бъдат отменяни ограничителните мерки след края на локдауна на 6 декември. Очаква се търговията и учебните заведения да се задействат, но разбира се с ограничения.

Затягане на мерките и строга карантина в Украйна. Прогнозите за пълно затваряне са за декември или началото на януари. Припомняме, че страната е в извънредно положение до края на декември.

Удължаване на извънредното положение до 11 януари и в Латвия.  Властите въвеждат правилото за социална дистанция от два метра, маските стават задължителни навсякъде, а частните срещи ще са само на лица от едно домакинство. През уикендите ще бъдат отворени единствено магазините за стоки от първа необходимост.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани