Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КОВИД-19: Коледните празници в Европа – в тесен семеен кръг

[post-views]
Ваксини срещу КОВИД-19 на пазара до средата на декември

koronavirusПредпразнично затягане на ограниченията срещу разпространението на КОВИД-19. Испания, Италия и Германия налагат нови рестрикции за справяне със ситуацията, а прогнозите на здравните власти в Съединените щати за увеличение на случаите на коронавирус след Деня на благодарността се сбъднаха.

Без църковна литургия в полунощ на Бъдни вечер и ограничения в пътуването между областите предвиждат властите в Италия. Министърът на здравеопазването призова хората, празничната вечер да приключи към 20.30 ч., за да могат вярващите да се приберат по домовете си преди началото на вечерния час в 22.00 ч. Правителството съобщи, че ски курортите ще бъдат затворени по време на празниците.

Испания също затяга ограничителните мерки. Предвижда се по Коледа и Нова година в едно домакинство да не се събират повече от десет души. 

В същото време. Германия съобщи, че ще удължи срока на въведените ограничителни мерки до 10 януари, като провинциите ще удължат перида от 20 декември до 10 януари.

Сериозен скок на заболели в Съединените щати. Броят на заразените с коронавируса, настанени в болница надхвърли 100 хил. души за първи път от началото на пандемията. Американските власти се опасяват, че положението може да се влоши, тъй като всекидневно с положителен тест за коронавирус са над 150 хил. души.

Междувременно Световната здравна организация предупреди, че през следващите три до шест месеца в световен мащаб няма да има достатъчно ваксини срещу коронавируса. От организацията очакват първите ваксини в страните да са налични през второто или третото тримесечие на 2021 г.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани