Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА-София ще опита да се възползва от кризата в ЧФР Клуж

[post-views]
ЦСКА-София елиминира ирландския Сейнт Патрикс

cska_sofiaЦСКА-София гостува днес от 22,00 часа на изпадналия в криза румънски ЧФР Клуж в двубой от петия кръг на група А в Лига Европа. Съперникът спечели първия мач в София, но в момента изживява тежък период, довел до уволнението на треньора Дан Петреску. При отпътуването си за Румъния от лагера на ЦСКА-София демонстрираха настроение и самочувствие, като амбициите са за първа победа.

„Червените“ спечелиха точка при гостуването на Рома, но след това загубиха от Йънг Бойс. Отборът няма шансове за 1/16-финалите, но излиза за своята чест и клубния коефициент, както за финансовите постъпления, които са в размер на 570 000 евро. Треньорът Бруно Акрапович няма проблеми с контузени. Очаква се той да не прави големи промени спрямо 11-те от успеха над ЦСКА 1948. Голямата въпросителна е дали възстановеният Жеферсон ще започне от първата минута в средата на терена за сметка на Амос Юга или Юнус Санкаре.

Домакините са в позиция да продължат напред на теория, тъй като изостават на 3 точки от втория във временното класиране Йънг Бойс, докато лидерът Рома вече си осигури преминаване на групите. В отсъствието на Дна Петреску отборът ще бъде воден от трима от бившите му помощници.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани