Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ръст на заболели от КОВИД-19 във Великобритания, Унгария и Чехия

[post-views]
110 нови заразени с коронавируса в Мексико

koronavirusВъпреки въведените ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса, някои държави бележат ръст на заболелите. Великобритания регистрира печален рекорд от 60 хиляди жертви от началото на пандемията. Продължават да се увеличават случаите на заразени и починали в Унгария и Чехия.

Великобритания регистрира 414 смъртни случая от коронавирус за последното денонощие и така общият брой на жертвите от началото на пандемията достигна 60 113 души. Днес страната очаква първите доставки на ваксина срещу КОВИД-19 на компаниите ,,Пфайзер“ и ,,БиоНтех“. Приоритетните групи за имунизация на Острова ще са възрастните хора в домовете и обслужващият ги персонал. Следват хората над 80 години и медицинският персонал на първа линия.

Ръст на случаите с коронавирус и в Чехия. През последното денонощие в страната са регистрирани 4624 нови случая, а случаите на фатален край от началото на пандемията достигнаха 8641.

Рекорден дневен ръст се отчита и в Унгария. Близо 200 души са починали за последното денонощие в страната, а общият брой достигна 5513 души.

Дни след като САЩ отбелязаха сериозни антирекорди на заразени с КОВИД-19, новоизбраният президент Джо Байдън заяви, че след като встъпи в длъжност ще поиска от американците да носят предпазни маски в първите дни 100 дни на мандата му.   По думите на Байдън на поста главен епидемиолог трябва да остане д-р Антъни Фаучи, който беше остро критикуван от сегашния президент Доналд Тръмп.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани