Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За Марадона не са полагани необходимите грижи,  а лекарите са проявили сериозна небрежност

[post-views]
Продадоха на търг топката, с която Марадона вкара гола „Божията ръка“

maradonaЗа Диего Марадона не са били полагани необходимите грижи, а лекарите са проявили сериозна небрежност. Това е заключението на прокурора, който разследва причините за смъртта на аржентинската легенда :

Прокуратурата в Сан Исидро (област Буенос Айрес) отправи много сериозни обвинения към личния лекар на Диего Марадона – Леополдо Луке. Според разследващите за легендарния аржентински футболист не са полагани нужните грижи след операцията за отстраняване на субдурален хематом, и именно това е довело до смъртта му на 25 ноември. Вестник Ла Република публикува откъси от първия доклад на прокуратурата, от който става ясно, че от Луке ще се търси наказателна отговорност за действията му.

„Никой не се е грижил за пациента, има наличие на подсъдни действия и сериозна небрежност от страна лекарите. Пациентът не е бил под наблюдение, не е бил под постоянен медицински контрол, какъв състоянието му е изисквало. Не е взимал никакви лекарства за сърцето. Без никакво съмнение, негов лекар е бил д-р Леополдо Луке. Той е бил отговорен за липсата на адекватна домашна грижа за пациента, която е била тотално неорганизирана. Пациентът му се е доверявал напълно“, се казва в доклада на прокуратурата.

В доклада е отбелязва, че Марадона е бил труден пациент, но независимо от това той е трябвало да получи нужните грижи, дори и против волята си. Прокуратурата описва д-р Луке като човек, който е обичал Марадона и е искал да остане в историята като лекарят, който е спасил неговия живот.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани