Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байдън обеща: 100 милиона ваксини в първите си 100 дни

[post-views]
Байдън пристигна на посещение в Полша

Joe Biden baidanИзбраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви, че в първите си 100 дни в Белия дом приоритет ще е осигуряването на достатъчно ваксини срещу КОВИД-19. Създаването на благоприятни условия за възобновяването работата на училища в страната е другата цел, която Байдън постави като приоритетна.

САЩ остават най-засегната държава в света от пандемията с КОВИД-19, като според експертите, ситуацията ще продължи да се влошава.

Джо Байдън – избран за президент на САЩ:

„Не влязохме изведнъж в това блато и няма да можем да излезем бързо от него. Това ще отнеме време. Сигурен съм обаче, че в първите 100 дни можем да променим курса на епидемията и да подобрим живота тук в Америка.“

Ден по-рано подобно обещание направи и настоящият президент Доналд Тръмп, след като подписа поредния си указ, с който забрани износа на ваксини, преди да има осигурени достатъчни количества за всички американци.

При подписването на декрета Тръмп поднови твърденията си за изборни нарушения, без да представи доказателства и намекна, че се готви за втория си президентски мандат.

Шансовете за това стават все по-малки, след като Върховният съд  на САЩ отхвърли иска на Републиканската партия за касиране на резултатите от изборите в щата Пенсилвания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани