Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Одобрен е проект за инвестиционен разход „Модернизация на танк Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски”

[post-views]
На полигон „Ново село“ започна тактическото учение „Стоманен щит 19“

T-72-NOVO-SELOМинистерският съвет прие проект за инвестиционен разход „Модернизация на танк Т-72 за нуждите на танковите формирования на Сухопътни войски“.

Танковете остават основополагаща единица, върху която се формира бойната мощ на формированията на Сухопътните войски. Като основно средство за поразяване на противниковите танкове и бойни бронирани машини, те трябва да притежават способности за привеждане в готовност в кратък срок, точност, далекобойност, подобрена мобилност, живучест, оперативна маскировка и автономност. С реализацията на проекта се цели преодоляването на технологичното изоставане на танковите формирования по отношение на системите за управление на огъня, защитеност на комуникациите и ситуационната осведоменост. Чрез него също така ще се постигне оперативна съвместимост на силите и средствата както в национален, така и в съюзен формат. Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на България по отношение на колективната система за сигурност.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани