Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания и Русия продължават с ваксинацията

[post-views]
САЩ извадиха около 90 държави, сред които и България, от забранителния списък за пътуване заради ковид

koronavirusКанада е третата страна, одобрила ваксина на ,,Пфаизер“ и „БиоНтех“ срещу КОВИД-19. В същото време Великобритания предупреди за алергични реакции при използването на същата ваксина, след като Островът започна имунизация на здравните си работници.

Канадският здравен регулатор одобри днес ваксината срещу КОВИД-19 на компаниите „Пфайзер“ и „БиоНтех“ и така стана третата страна издала разрешение за използване на ваксината, след Великобритания и Бахрейн. Очаква се страната да получи 249 000 дози от ваксината този месец, които да бъдат поставени за няколко дни.

След като Острова започна поетапна имунизация в началото на седмицата, Британската национална здравна служба предупреди, че всеки с анамнеза за алергии не трябва да приема ваксините на компаниите „Пфайзер“ и „БиоНтех“ . Предупреждението идва след като са наблюдавани реакции при двама здравни работници, които са се възстановили скоро след лечението.

Руската ваксина  ,,Спутник V“ ще се поставя на лекари и учители от този уикенд, съобщиха властите. Един от създателите на ваксината Александър Гинцбург отрича идеята при имунизация хората да се въздържат от алкохол в продължение на два месеца, както и да избягват приема на имуносупресори.

Кампания по ваксинация стартира от 27 декември и в Израел. Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи, че властите имат готовност да ваксинират по 60 000 души на ден. По думите му той ще се ваксинира първи, за да даде пример на обществеността.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани