Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Споразумението между Великобритания и ЕС получи кралско одобрение

[post-views]
Мей получи зелена светлина за промяна на сделката – Брюксел отказва да предоговаря условията на Брекзит

Brexit-1Кралица Елизабет Втора одобри законопроекта за бъдещите отношения между Обединеното кралство и Европейския съюз, което означава, че той придобива силата на закон. Това съобщи председателят на Камарата на общините на британския парламент Линдзи Хойл, цитиран от Ройтерс.

По-рано Камарата на лордовете одобри след продължили близо 9 часа дебати търговското споразумение, съобщи ДПА. Камарата на общините одобри законопроекта на второ и трето четене в сряда. Общо 466 членове на Камарата на лордовете гласуваха за законопроекта, уреждащ бъдещите отношения на страната с Евросъюза, а 101 законодатели гласуваха против, съобщи ТАСС. След това, връщайки се без изменения в долната камара, той най-накрая беше окончателно приет.

С одобрението и от страна на Кралица Елизабет Втора Обединеното кралство завърши от своя страна процеса по ратификация на споразумението за търговия и сътрудничество с ЕС, което бе сключено на 24 декември и ще определя отношенията между Лондон и Брюксел от 1 януари 2021 година.

В Новогодишната нощ ще приключи преходният период и Брекзит, за който британците гласуваха на референдум през 2016 г., ще стане факт – страната ще напусне единния пазар

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани