Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания започна имунизация с ваксината на ,,Астра Зенека“

[post-views]
Ваксините срещу COVID-19: Кой докъде стигна

vaksinaВеликобритания имунизира първия човек с ваксината на ,,Астра Зенека“ срещу КОВИД-19. 82-годишния Брайън Пинкър сподели че е горд, че е ваксиниран с разработен в Оксфорд продукт. В същото време от днес съседна Гърция започна масова имунизация на медиците си.

Брайън Пинкър, който е пациент на диализа беше инжектиран рано тази сутрин в оксфордската болница „Чърчил“. По думите на Пинкър това е единственият начин да се върне към нормалния си живот. 100 милиона дози от продукта на ,,Астра Зенека“ е поръчало правителството на Острова, като половин милион са пуснати в употреба от днес. Очаква се втората ваксина да бъде поставена след 12 седмици. Припомняме, че от средата на декември Великобритания започна масова имунизация с продукта на „Пфайзер“ и „Бионтех“,  а един милион души получиха първата си доза.

От днес масово ваксиниране на медиците в 40 болници и в Гърция. Програмата на здравните власти в страната предвижда по 5 хиляди имунизации на ден. Междувременно четири случая на новия щам на КОВИД-19 са установени на територията на страната. Властите съобщават, че заразените са пристигнали от Великобритания и са в добро състояние.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани