Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

 Сащ, Великобритания и Ирландия изискват отрицателн PCR

[post-views]
439 са новите случаи на коронавирус

koronavirus_antigenen_testНови изисквания за влизащите в САЩ. Всички пътници ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус. Новата мярка влиза в сила от 26 януари. От края на седмицата, същата мярка въвеждат Великобритания и Ирландия.

Съединените щати ще изискват отрицателен тест за КОВИД-19 за всички пътници, пристигащи от чужбина по въздух, направен три дни преди полета. Освен направен тест, пътниците могат да представят и документ за прекаран КОВИД-19. При непредставен документ за отрицателен тест или за възстановяване от коронавирус, авиокомпанията трябва да откаже качване на борда. Отрицателен PCR и за влизащите във Великобритания от петък и в Ирландия от събота. Мярката важи и за британски граждани.

Междувременно Германия и Белгия предвиждат удължаване на мерките срещу разпространението на КОВИД-19, докато Нидерландия вече удължи локдауна в страната до 9 февруари.

Индонезия стана първата страна въвела различен подход на ваксиниране. Плана на правителството предвижда в първата фаза на имунизация вместо възрастни, ваксина да бъде поставена на по-млади работещи хора на възраст от 18 до 59 години. Целта на програмата е съживяване на икономиката на страната. Според властите около 80% от случаите са заразени сред работещото население.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани