Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

СЗО: Тази година ще е по-тежка от изминалата

[post-views]
Броят на починалите от КОВИД-19 по света от началото на годината надхвърли 1 милион души, съобщи СЗО

szoВтората година от пандемията се очаква да бъде по-тежка. Това заяви директорът на СЗО Майкъл Райън и уточни, че в Европа и Северна Америка циркулират по-заразни щамове. В същото време експертен екип на СЗО пристигна в китайския град Ухан, за да разследва появата на КОВИД-19.

Предупреждението на СЗО за по-тежка година от предишната е предвид динамиката на разпространението на коронавируса и регистрирания нов пик на заразата. Според експертите случаите на КОВИД-19 нарастват вследствие изминалите празници, струпването на хора в затворени помещения, както и появата на нови щамове. 

Междувременно СЗО съвместно с китайски учени ще установява причината за произхода на коронавируса. В разследването ще участват 10 експерти от различни националности и се очаква да продължи пет или дори шест седмици. Преди да започнат работа, специалистите ще бъдат поставени под карантина в китайския град Ухан.

Последни новини от МВнР. Съседна Сърбия отмени изискването за предоставяне на отрицателен резултат от PCR за влизащите от България граждани. По информация на българското посолство в Белград мярката е в сила от днес.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани