Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболните национали спечелиха и втората квалификация по пътя към Евроволей 2021

[post-views]
България стартира с успех над Австрия в битката за Евроволей 2021

bg_voleybol_nacionalВолейболните ни национали спечелиха и втората си квалификация в Израел по пътя към класирането на Евроволей 2021. Селекцията на Силвано Пранди се наложи с 3:0 гейма над състава на домакините. След този успех България е лидер в групата с 6 точки. Австрия са втори с 3 пункта, а домакините от Израел са последни без актив след две загуби :

Мъжкият национален отбор на България по волейбол се поздрави с втори успех в евроквалификацията в Хадера (Израел). Момчетата на Силвано Пранди надиграха домакините с 3:0 (27:25, 25:16, 25:22) в двубой от група В, изигран в зала „Енербокс“.

 Така родният състав застана начело на класирането с 6 точки след (2 победи), израелците са трети с 2 загуби и без записана точка.

Селекционерът Силвано Пранди използва малко по-различен състав от този в първата среща. 

 Мачът стартира равностойно, но постепенно нашите стабилизираха играта си и продължиха по-концентрирано. В българския състав бе извършена тактическа смяна – Тодор Скримов се появи на терена на мястото на Цветан Соколов. Първоначално тя даде резултат, но последва известно отпускане и изравняване. Родните състезатели не успяха да отразят два геймбола, което провокира реакция у селекционера ни и той получи жълт картон. Атака през центъра на Алекс Грозданов сложи край на спора.

Във втората част Тодор Скримов отново се появи на полето, което повлия положително на играта. Съперникът успя да вдигне темпото,разколебавайки българите, но те успяха да наваксат изоставането си, благодарение на добри включвания на Скримов и Мартин Атанасов, както и на заменилия Николай Къртев Стефан Чавдаров. „Трикольорите“ доминираха напълно и завършиха без проблем гейма.

 Третата част започна идентично на втората. Израелците отново имаха предимство в резултата, за което допринесе и червеният картон за родните представители. „Лъвовете“ успяха да скъсят дистанцията и България записа чист успех.

Най-резултатен бе Цветан Соколов с 15 точки, 14 точки реализира Мартин Атанасов. С 13 се отчете Тодор Скримов.

За съперника Тамир Ершко и Идо Давид завършиха с по 13 точки.

Днес е почивен ден, а на 16 януари (събота) излизаме срещу Австрия за втори път. 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани