Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция и Португалия с нови мерки. На почивка в Гърция само с отрицателен тест

[post-views]

greece_plazВъпреки започналата ваксинация, някои страни в Европа затягат мерките срещу разпространението на КОВИД-19. Франция удължава вечерния час за следващите две седмици, а Португалия влиза в пълна карантина. Добри новини за туристите в Гърция. Това лято страната няма да изисква сертификат за ваксиниране, а само отрицателен PCR.

От тази събота вечеряният час в цяла Франция ще започва от 18:00 до 06:00 сутринта. Всички магазини ще трябва да затворят точно в 18:00 ч., с изключение на аварийните служби. От понеделник всички пътуващи за Франция ще трябва да представят отрицателен PCR, за да се качат на самолет или кораб и да се самоизолират за седмица след пристигането си. След края на седемдневния период те ще трябва да си направят отново втори PCR.

От днес пълна карантина и в Португалия. Отворени остават магазините за стоки от първа необходимост, аптеките, училищата, съдилищата. Португалците ще могат да напускат домовете си единствено, за да гласуват на 24 януари.

Без промяна в изискванията за почивката в съседна Гърция. Властите уточниха, че туристите, които не са ваксинирани, ще се тестват на границата с бързи тестове. А тези, които са ваксинирани ще влизат свободно на територията на страната.

От днес Великобритания налага забрана на пристигащи от цяла Южна Америка и Португалия, заради новия щам на КОВИД-19, открит в Бразилия. Правилата няма да важат за британски и ирландски граждани, притежатели на дългосрочни визи или за лица с право на пребиваване. Като мярка за тях остава единствено самоизолацията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Виж още

Избрани