Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Естонецът от Танак с Хюндай поведе след първите два етапа на автомобилното „Рали Монте Карло“

[post-views]

rali argentinaЕстонецът от Танак с Хюндай взе ранна преднина в първия ден на първото рали за годината Монте Карло. Танак спечели първите два етапа днес, които се проведоха във Френските Алпи.

Мокрите пътища, оградени със сняг, далеч не бяха оптималното трасе за старт на новия сезон, но Танак е амбициран да си върне титлата и искаше да се наложи без колебание над своите съперници.

Най-близо до темпото на Танак бе младата финландска звезда на Toйота Кале Рованпера, която води с пет секунди пред британския си съотборник Елфин Еванс след първия ден, който включваше двата етапа.

Естонецът завърши деня с време 24 минути, 15.5 секунди, а Рованпера остана на 3.3 секунди. На 8.3 секунди от лидера е Елфин Евънс, също с Хюндай.

Гумите бяха основната точка за разговори през деня, като Пирели замениха Мишелин като новия доставчик в Световния рали-шампионат.

Недостигът на тестове преди събитията и пресечения тесен терен накара много отбори да работят консервативно. Още повече, че не е разрешен никакъв шейкдаун под строгото прилагане на мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19 в префектурата От-Алпи.

Актуалният световен шампион Себастиен Ожие претърпя сериозен инцидент при тестването преди събитие, което ограничи опитите му за атака и представянето му беше допълнително притъпено от обезпокоителния прекъсващ проблем със спирачката.

За момента Ожие има пето време, точно зад Хюндая на Тиери Нювил. Нювил пък за първи път кара с нов навигатор и това е Мартин Видеге, присъединил се едва миналата седмица. Нювил е на 16.0 секунди от лидера Танак, а Ожие се движи на 16.9.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани