Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ливърпул с първа загуба на „Анфийлд“ от четири години

[post-views]
Ливърпул победи трудно Нотингам Форест

livurpulЛивърпул допусна първа загуба на „Анфийлд“ от четири години насам. Серията бе прекъсната от тима на Бърнли, който спечели срещата от Висшата лига с 1:0. „Мърсисайдци“ вече изостават на шест точки от лидера Манчестър Юнайтед :

Футболистите на Ливърпул претърпяха първата си загуба от 68 мача в първенството, след като отстъпиха с 0:1 на своя стадион „Анфийлд“ от тима на Бърнли в среща от 18-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение отбеляза Ашли Барнс в 83-ата минута от дузпа. Ужасната серия за шампионите продължава, след като Ливърпул не познава победата вече пети пореден мач, а от четири срещи не е отбелязал гол. Така изоставането на мърсисайдци вече е 6 точки от лидера Манчестър Юнайтед.  

Резерви за шампионите на Англия останаха Роберто Фирмино и Мохамед Салах. Едно от най-добрите положения за Ливърпул дойде след грешка на защитника на Бърнли Бен Мий, при която Ориги се озова сам срещу вратаря Поуп, но уцели гредата. Единственият гол падна в 83-ата минута, когато Фабиньо изпусна Ашли Барнс, Алисон го фаулира в наказателното поле, а потърпевшият бе точен от дузпа и се разписа за  крайното 1:0 за Бърнли.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани