Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шарл Мишел поиска от Владимир Путин да освободи Алексей Навални

[post-views]
ЕС отпуска 50 млрд. евро помощ за Украйна

sharl_mishelПредседателят на Европейския съвет Шарл Мишел настоя в телефонен разговор пред руския президент Владимир Путин за незабавно освобождаване на задържания опозиционен лидер Алексей Навални. За това съобщи самият Мишел в личния си профил в ,,Туитър“.

Той е казал на президента Путин, че „ЕС е обединен в призива си към Русия да освободи незабавно г-н Навални и да продължи разследването на атентата срещу него, при пълна прозрачност и без по-нататъшно забавяне“. Припомням, че вчера ЕП прие резолюция, в която се настоява да бъдат въведени санкции за „физически и юридически лица“, участвали в решението за задържане и лишаване от свобода на Навални. Евродепутатите предлагат още да бъдат наложени санкции срещу руски олигарси, членове от обкръжението на президента Путин и медийни пропагандатори, които притежават активи в ЕС. В резолюцията се настоява за незабавното и безусловно освобождаване на Алексей Навални и на всички други лица, задържани във връзка с неговото завръщане в Русия.

Малко по-късно стана ясно, че руските служби са арестували поддръжници на опозицията и са образували дела заради призивите към демострации. Сред осъдените на девет дни затвор е и говорителят на Навални Кира Ярмиш. Този уикенд са организирани протести в редица държави в подкрепа на опозиционера и с искане за незабавното му освобождаване.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани