Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МО

[post-views]
Константинова: От началото на конфликта в Украйна у нас са влезли 69 735 души

ministerski_suvet_msМинистерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2021 г. в размер до 100 000 хил. лв. за изграждане на интегрирана система и инфраструктура за усвояване, експлоатация и осигуряване на новия тип боен самолет. Средствата за изпълнение на проекта се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2021 г.

С друго правителствено решение е приет доклада на министъра на отбраната относно получено на 09.10.2020 г. в Министерството на отбраната „Писмо за предлагане и приемане на оферта (Letter of Offer and Acceptance (LOA)” BU-P-LAY „Придобиване на наземни терминали от Мултифункционална система за обмен на информация (MIDS) за Българските Военновъздушни сили”.

В резултат на проведени консултации с американската страна, на България е предложена оферта, отнасяща се за „Придобиване на наземни терминали от Мултифункционална система за обмен на информация (MIDS) за Българските Военновъздушни сили”, която е проект на международен договор със страни Правителствата на двете държави.

Съгласно Закона за международните договори този проект трябва да бъде одобрен от Правителството, което следва да упълномощи определено длъжностно лице за подписването му от България. Предвижда се договорът да се ратифицира от Народното събрание, което е условие за влизането му в сила.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани