Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ефтимова втора с личен рекорд за сезона в Острава, Тихомир Иванов с победа в скока на височина

[post-views]
Ефтимова втора с личен рекорд за сезона в Острава, Тихомир Иванов с победа в скока на височина

tihomir-ivanovТихомир Иванов спечели скока на височина на международния атлетически турнир в Острава. Българинът, за когото това беше втори старт за сезона, се поздрави с първото място с резултат от 2.21 метра. Възпитаникът на Георги Гетов преодоля тази височина от втори опит.

На втора позиция в скока на височина при мъжете се нареди представителят на домакините Ян Щефела с 2.17 м, а трети със същия резултат завърши Петер Бакоши от Унгария. 

Тихомир Иванов е заявен за участие и на националния шампионат за мъже и жени в столичната зала “Асикс Арена” през уикенда.

В спринта на 60 метра в Острава Инна Ефтимова завърши на второ място. Българката постигна личен рекорд за сезона от 7.33 секунди. Във финала Ефтимова беше изпреварена единствено от бронзовата европейска медалистка на 200 метра от Берлин 2018 и европейска шампионка на 4 по 100 м с Нидерландия от Амстердам 2016 Джамиле Самюел, която също постигна личен рекорд за сезона от 7.28 секунди. Третата финишира полякинята Клаудия Адамек със 7.38 сек.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани