Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пучът в Мианмар: Военните блокираха социалните мрежи

[post-views]
ООН съобщи, че доказателствата за престъпления срещу човечеството в Мианма се увеличават

mianmar_protestiНово затягане на мерки за сигурност в Мианмар, дни след като военните в страната взеха властта след преврат. След ареста на демократично избраното правителство на премиера Аун Сан Су Чжи, военните забраниха достъпа до социалните мрежи, с цел да ограничат възможността за организирането на масови протести.

Изглежда военните в Мианмар са твърдо решени да задържат властта на всяка цена, независимо, че световната общност остро осъди преврата и го определи като посегателство срещу демокрацията. Независимо, че новите власти в Мианмар защитиха решението си да блокират социалните мрежи, като „Фейсбук“, в името на „стабилността“, анализатори са категорични, че армията се опасява от избухването на масови протести в страната. Припомням, че малко след преврата, недоволни граждани започнаха да се мобилизират и координират действията си в социалната мрежа за провеждането на масови демонстрации срещу новите управляващи.

Независимо от въведеното извънредно положение и опасността от арести, хората в Мианмар продължават да намират начин да изразят недоволството, чрез различни средства, коментира Би Би Си.

До преврата в Мианмар се стигна, след като влиятелните генерали в Мианмар обвиниха опозиционната Национална лига за демокрация на Аун Сан Су Чжи, че е спечелила последните избори чрез измама, независимо, че местни и международни наблюдатели обявиха вота за честен.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани