Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Атлетик Билбао се класира за полуфиналите в турнира за купата на Испания след драма с дузпи срещу Бетис

[post-views]
Атлетик Билбао на финал за Суперкупата  срещу Барселона в неделя след победа над Реал Мадрид

atletik_bilboaАтлетик Билбао е последният полуфиналист в турнира за Купата на Испания по футбол. Баските елиминираха домакина Бетис с 4:1 след изпълнение на дузпи, в редовното време и продълженията срещата приключи при равенство 1:1. Атлетик бе на път да отпадне, като губеше в резултата до добавеното време, но в последните секунди Раул Гарсия изравни и прати мача в продължения. Двубоят бе равностоен, а  двата отбора си размениха по един гол в самия край на мача. Бетис поведе с попадение на Хуанми в 85-а минута, но малко преди последния съдийски сигнал в добавеното време баските изравниха с гол на Раул Гарсия, който засече с глава отлично центриране на Мартинес.

В продълженията до нов гол не се стигна и изходът от мача бе решен след изпълнение на дузпи.

Вратарят на Атлетик Унай Симон бе героят при наказателните удари, като отрази изстрелите на Серхио Каналес и Хуанми и класира баските напред в турнира.

Другите полуфиналисти в надпреварата са Барселона, Леванте и Севиля.

Атлетик ще има възможност за втора поредна година да играе финал за Купата на краля. Миналогодишният мач за трофея срещу Реал Сосиедад все още не е изигран. Срещата бе отлагана неколкократно с надеждата да се даде възможност да се проведе с публика, но това няма да се случи и победителят за миналия сезон в турнира ще бъде определен през април при закрити врати.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани