Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Сити победи с 4:1 Ливърпул на „Анфийлд“

[post-views]
Манчестър Сити победи с 4:1 Ливърпул на „Анфийлд“

manchester_sity-liverpoolЧелси постигна трета поредна победа под ръководството на новия мениджър Томас Тухел. Като гости лондончани победиха с 2:1 Шефилд Юнайтед в мач от 23-тия кръг на Висшата лига. С успеха „сините“ се изкачиха на пето място в класиранет, само на една точка зад четвъртия Ливърпул. Шефилд пък остава на последното 20-та позиция

Шампионът на Англия Ливърпул допусна изключително тежка загуба на своя „Анфийлд“ с 1:4 от лидера във Висшата лига Манчестър Сити в мач от 23-ия кръг на английското първенство.

Отборът на Пеп Гуардиола спечели за 14-и пореден път и на практика елиминира мърсисайдците от борбата за титлата, след като събра десет точки повече и е с мач по-малко.

Сити е лидер в класирането с пет пункта аванс пред градския съперник Манчестър Юнайтед. Ливърпул вече изостава на десет точки.

Манчестър Сити стигна до първото си положение след като Рахийм Стърлинг бе съборен от Фабиньо и съдията даде дузпа. Илках Гюндоган застана за изпълнение, но изпрати топката в трибуната.

Германският халф все пак се реваншира още на старта на второто полувреме. В 49-та минута Гюндоган вкара на празна врата и Сити поведе с 1:0.

Рубен Диаш обаче застраши победната серия на лидера в първенството в 63-та минута, когато фаулира Мохамед Салах в наказателното поле. Главният съдия посочи дузпата и египтянинът вкара 16-ия си гол за сезона, но Гюндоган бе твърдо решен да се превърне в големия герой за вечерта. В 73-та минута германският  халф отново бе точен за 2:1.

Само три минути по-късно попадение за Сити реализира юношата на „червените“ Стърлинг.

В 83-та минута пък Фил Фоудън направи прекрасен финт срещу Анди Робъртсън и преодоля вратаря на Ливърпул за крайното 4:1.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани