Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Австрия затегна контрола по границата си с Италия

[post-views]
Австрия гони четирима руски дипломати

avstriaОграниченията, наложени от Германия по границата с австрийската провинция Тирол, засегната от южноафриканския вариант на новия коронавирус, накара Австрия на свой ред да затегне контрола по границата си с Италия. Това предизвика днес оформяне на дълга опашка от чакащи автомобили и недоволство, съобщи Франс прес.

От вчера шофьорите на камиони, които влизат от Тирол в Германия, трябва да представят отрицателен тест за коронавирус. В южната си част тази австрийска провинция граничи с Италия, предава БТА.

Австрия се опасява, че шофьорите, които влизат от Италия и преминават транзитно през нея на път за Германия, не притежават всички изисквани от Берлин документи и съответно може да останат блокирани на австрийска територия. Затова Австрия на свой ред въведе вчера проверки по южната си граница.

„Няма да позволим Тирол да стане паркингът на Европа. На шофьорите, чието преминаване (от Австрия в Германия) не може да бъде гарантирано, ще бъде забранявано да продължат своето пътуване“, заяви губернаторът на австрийската провинция Гюнтер Платер.

Асоциацията на италианските транспортни превозващи и ръководителят на северната италианска област Трентино, Маурицио Фугати, изразиха недоволство и поискаха от Италия да въведе реципрочни мерки, включително шофьорите, идващи от Германия и Австрия, да бъдат тествани за коронавирус.

Край магистрала Италия близо до границата с Австрия е създаден център за бързо тестване, за да бъде разтоварен трафикът и да бъде намалена опашката, която вече се е заформила в северна посока.

Според властите в Тирол между 4000 и 5000 камиона преминават транзитно всеки ден по магистрала А12 – една от най-важните пътни артерии между Южна и Северна Европа.

Източник: 24chasa.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани