Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гриша Ганчев се оттегля от ЦСКА София

[post-views]

grisha_ganchevСобственикът на ЦСКА София Гриша Ганчев се оттегля от клуба. Заедно с финансовия благодетел на „червените“ ще си тръгне и съдружникът му Юлиян Инджов. Вероятна причина за решението на бизнесмена е декларацията на една от водещите фракции на армейците, която бе публикувана след новината, че голмайсторът на тима Али Соу е продаден на руския Ростов. В нея привържениците се усъмниха, че единствената цел на Ганчев е печалбата от трансфери на футболисти, а не завоюването на трофеи.

„Благодаря на цялата армейска общественост, че беше съпричастна с нашето дело. За всичката им любов към отбора. Искам да кажа от мое име и името на моя съдружник Инджов, че ние прекратяваме дейността си в ЦСКА. Желаем успехи на отбора – титла, купа на България и купа от Шампионска лига. С уважение, Гриша Ганчев“, написа бизнесменът.

„Няма проблем. Оставяме отбор с 10-12 милиона напред от такъв, който имаше над 40 милиона задължения. Сега наред са феновете“, заяви още той.

Ганчев и Инджов поеха отбора след фалита и го върнаха в елита. Закупената бе и емблемата на ЦСКА за 8 милиона лива, като така се покриха почти всички дългове натрупани по времето на Александър Томов и „Титан“. През този сезон ЦСКА-София проби за първи път и в груповата фаза на Лига Европа от 10 години насам.

Най-ново

Избрани