Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Федра” или за любовта като изпитание

[post-views]
„Федра” или за любовта като изпитание

Актрисата и режисьор Бойка Велкова – винаги с нестандартна гледна точка

2_FEDRA_Boyka_VelkovaАко е истина, че няма престъпна любов, защо тя е едно от най-трудните изпитания за човека? Отговорите търси спектакълът „Федра” в Театър Азарян. Режисурата и главната женска роля са в ръцете на Бойка Велкова, а тя винаги изненадва с нестандартна гледна точка. В екипа са топактьори като Пламен Манасиев, Михаил Сървански, Севар Иванов и невероятната Петя Силянова.

Пиесата, основана на митовете за любовните отмъщения на незачетената богиня Афродита, е на Петър Пламенов. И тя не следва строго древните образци на имена като Еврипид и Сенека, нито интерпретацията на Расин от времето на Класицизма, а показва Федра като съвременна, силна и пронизана от страст жена, с чувство за красота и достойнство.

Семейните отношения разкриват извечните проблеми на любовта, доверието и общуването, но през очите на днешния човек, разглезен от изобилието на живота си и свикнал на безгрижие и забавления. Но и все още способен на големи страсти и копнеещ за автентичен житейски смисъл. Затова и все още обичаме да разказваме стародавни истории, казва Бойка Велкова. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани