Информационен център на Министерство на oтбраната

Наградиха хората, направили модернизацията възможна

mo_nagradiНатрупаната експертиза ще се използва за бъдещите проекти в системата на отбраната

Отличия получиха вчера военнослужещи и цивилни служители, които са допринесли за успешната реализация на няколко модернизационни проекта в системата наmo отбраната. Наградите бяха връчени от министъра на отбраната Красимир Каракачанов на поредица от тържествени церемонии в Министерството на отбраната, съобразени с противоепидемичните мерки. Сред отличените бяха участниците в проектите за модернизирането на танковете Т-72 за Сухопътните войски, за придобиване на два модулни патрулни кораба и за придобиване на бронирани машини за Съвместното командване на специалните операции, както и участниците в изпълнението на Плана за приходите на МО. Награди получиха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал  Николай Караиванов, директори на дирекции и експерти във военното ведомство.

В приветствието си към наградените министър Каракачанов изтъкна, че с труда си те са направили възможно случването на проектите, което за други е било непостижимо. „Някои от служителите в Министерството навярно не вярваха, че това може да се случи. Случи се, когато има хора, които имат обща цел и които искат да постигнат и да направят нещо добро за Българската армия”, изтъкна Каракачанов и пожела на наградените все така увереност, професионализъм и нови успехи в дейността, която трябва да направи БА още по-боеспособна.

mo_nagradiНе мога да не бъда щастлив да присъствам на тези церемониии, когато отчитаме положения труд за придобиване на нови способности за БА и за модернизиране на съществуващите, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той благодари на министъра на отбраната за проявените политическа воля и настойчивост, за утвърдена линия на поддържане и модернизиране на отбранителните способности. „Благодаря за труда на всички, които бяха наградени, и много се надявам тенденцията, която заложи това политическо и военно ръководство, да бъде запазена през годините. Наистина не беше леко, преодоляхме много предизвикателства. Не бяхме се сблъсквали с такива казуси. Но в процеса на работата по договорите, по проектите, се натрупа много експертиза, която се надявам да бъде използвана в бъдеще”, изтъкна адмирал Ефтимов.

Споделям, че без значителна част от хората, които бяха отличени, тези проекти нямаше да се сбъднат, каза в словото отговор от името на наградените заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков. Оставяме след тези проекти и успешната им реализация, в която сме уверени, една сериозно натрупана експертиза, безценен опит за колегите в бъдещите проекти, планирани и заложени в Програма 2032 и в Инвестиционния план на МО, заяви той.

Величков похвали професионализма, работоспособността, волята и решимостта на участниците в проектите: „Няма да забравя последното съвещание (по преговорите за придобиването на корабите – б. р.), в което един ерудиран преговарящ, със сериозен опит, изрече думите: Благодарение на тези хора аз съм сигурен, че вие успяхте да постигнете повече от това, което ние бяхме готови да дадем”. 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top