Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лига Европа – 1/16 финали – срещи реванш

[post-views]
Ясни са и всички участници в Лига Европа

liga _evropaМилан се поизмъчи срещу Цървена звезда, но след домакинско равенство 1:1 се класира за осминафиналите на Лига Европа.

Първата среща в Белград беше завършила 2:2 и италианците продължават напред заради правилото за повече отбелязани голове на чужд терен. Домакините поведоха още в деветата минута, когато Франк Кесие реализира от дузпа, отсъдена за игра с ръка в пеналта на Марк Гобелич. Сърбите изравниха резултата в средата на първото полувреме чрез Ел Фарду Бен и в големи периоди до края на срещата изглеждаха по-опасни от знаменития си съперник. Гостите останаха с човек по-малко след втори жълт и червен картон на Гобелич 20-ина минути преди края, но продължиха да създават по-добрите положения. В края Милан беше принуден да се защитава, но успя да удържи, въпреки че възпитаниците на Стефано Пиоли останаха без победа в последните си четири мача от всички турнири.

Манчестър Юнайтед очаквано също продължи напред след 0:0 срещу Реал Сосиедад. Реваншът изглеждаше предрешен след успеха на англичаните с 4:0 в първата среща. Островитяните започнаха лежерно и в 13-ата минута испанците можеха да поведат, но Микел Оярсабал пропусна да вкара от дузпа след нарушение на Даниел Джеймс срещу Андони Горосабел в наказателното поле.

Друг английски тим Лестър Сити отпадна след домакинско поражение с 0:2 от Славия Прага. Лукаш Провод и Абделах Сима вкараха за чехите след почивката и пратиха отбора си на осминафиналите след 0:0 в първия мач.

Египетският нападател Кока реализира решаващия гол за Олимпиакос в 86-ата минута на гостуването на ПСВ Айндховен. Гърците продължават напред, въпреки загубата с 1:2, след като спечелиха първата среща с 4:2.

Късно попадение също прати Динамо Киев напред в надпреварата. Виталий Буялский се разписа в 83-ата минута за успеха с 1:0 над домакина Брюж. Първата среща беше завършила 1:1.

Йънг Бойс елиминира Байер Леверкузен след 2:0 като гост. В първата среща швейцарците бяха спечелили с 4:3.

Най-ново

Единична публикация

Избрани