Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наградиха хората, направили модернизацията възможна

[post-views]

mo_nagradiНатрупаната експертиза ще се използва за бъдещите проекти в системата на отбраната

Отличия получиха вчера военнослужещи и цивилни служители, които са допринесли за успешната реализация на няколко модернизационни проекта в системата наmo отбраната. Наградите бяха връчени от министъра на отбраната Красимир Каракачанов на поредица от тържествени церемонии в Министерството на отбраната, съобразени с противоепидемичните мерки. Сред отличените бяха участниците в проектите за модернизирането на танковете Т-72 за Сухопътните войски, за придобиване на два модулни патрулни кораба и за придобиване на бронирани машини за Съвместното командване на специалните операции, както и участниците в изпълнението на Плана за приходите на МО. Награди получиха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал  Николай Караиванов, директори на дирекции и експерти във военното ведомство.

В приветствието си към наградените министър Каракачанов изтъкна, че с труда си те са направили възможно случването на проектите, което за други е било непостижимо. „Някои от служителите в Министерството навярно не вярваха, че това може да се случи. Случи се, когато има хора, които имат обща цел и които искат да постигнат и да направят нещо добро за Българската армия”, изтъкна Каракачанов и пожела на наградените все така увереност, професионализъм и нови успехи в дейността, която трябва да направи БА още по-боеспособна.

mo_nagradiНе мога да не бъда щастлив да присъствам на тези церемониии, когато отчитаме положения труд за придобиване на нови способности за БА и за модернизиране на съществуващите, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той благодари на министъра на отбраната за проявените политическа воля и настойчивост, за утвърдена линия на поддържане и модернизиране на отбранителните способности. „Благодаря за труда на всички, които бяха наградени, и много се надявам тенденцията, която заложи това политическо и военно ръководство, да бъде запазена през годините. Наистина не беше леко, преодоляхме много предизвикателства. Не бяхме се сблъсквали с такива казуси. Но в процеса на работата по договорите, по проектите, се натрупа много експертиза, която се надявам да бъде използвана в бъдеще”, изтъкна адмирал Ефтимов.

Споделям, че без значителна част от хората, които бяха отличени, тези проекти нямаше да се сбъднат, каза в словото отговор от името на наградените заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков. Оставяме след тези проекти и успешната им реализация, в която сме уверени, една сериозно натрупана експертиза, безценен опит за колегите в бъдещите проекти, планирани и заложени в Програма 2032 и в Инвестиционния план на МО, заяви той.

Величков похвали професионализма, работоспособността, волята и решимостта на участниците в проектите: „Няма да забравя последното съвещание (по преговорите за придобиването на корабите – б. р.), в което един ерудиран преговарящ, със сериозен опит, изрече думите: Благодарение на тези хора аз съм сигурен, че вие успяхте да постигнете повече от това, което ние бяхме готови да дадем”. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани