Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ударите на САЩ в Сирия отправят „недвусмислено послание“, заяви Белият дом

[post-views]

usa_jen_sakiСъединените щати изпратиха „недвусмислено послание“, нанасяйки миналата нощ въздушни удари срещу проирански милиции в Сирия, заяви днес Белият дом, предаде Франс прес.

Президентът Джо Байдън „изпрати недвусмислено послание, че ще действа, за да защити американците, и когато има заплахи, той има правото да предприеме действия когато и както прецени“, посочи говорителката на Белия дом Джен Саки, предаде БТА.

САЩ са използвали два самолета Ф-15 и седем високоточни боеприпаси при ударите по шиитски бойци в Сирия, като напълно са унищожили два обекта и са извели от строя друга два. Това съобщи днес пред журналисти говорителят на Пентагона Джон Кърби, цитиран от ТАСС. Той уточни, че обектите са били разположени в района на контролираното от терористи КПП Абу Кемал на сирийско-иракската граница откъм сирийска страна.

Кърби посочи също, че американските военни се били свързали с руската страна непосредствено преди въздушните удари по обекти на проирански групировки в Сирия, чрез действащия в страната механизъм за предотвратяване на конфликти.

Източник: 24chasa.bg/

Най-ново

Виж още

Избрани