Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разпределят се цели и ресурси за постигане на високи резултати

[post-views]

„Ние винаги имаме готовност да обучаваме и не само резервисти. Участваме с учебно-материална база, тоест, кабинети, които вече имаме и са изградени именно за такъв тип обучение и образование. Националният военен университет „Васил Левски“ разполага с много богата полигонна база и в района на университета, и в района на Беляковец. Имаме танкодрум, тактически полигон, стрелбище. Имаме условия и в самия университет. Разполагаме със специализирани кабинети за обучение на такъв тип военнослужещи“. Това каза полковник доц. д-р инж. Илиян Ангелов – декан на факултет „Общовойскови“ – НВУ „Васил Левски“. 
С войниците се провеждат занятия по техническа и специална подготовка и тактико-специална подготовка. Това са основните видове обучения. Предстои да се проучат и специфичните изисквания за резервистите. Това обаче са основните знания и умения, които се преподават. 

Полковник доц. д-р инж. Илиян Ангелов
Полковник доц. д-р инж. Илиян Ангелов
„Техническата подготовка представлява уроци, чрез които се преподава материалната част. Това е подобно на лекциите на курсантите, като аналогът им са именно занятията по техническа подготовка с войници и сержанти, които се провеждат. Занятията по специална подготовка предвиждат с това, което вече е изучено като материална част, да могат да тренират и да реализират определени специализирани задачи. Занятията по тактико-специална подготовка предвиждат сглобяване при конкретна тактическа обстановка. Това са съвсем нормални занятия и такива вече са били провеждани, тоест Българската армия и Въоръжените сили като цяло имат опит при подготовка на такъв контингент“, посочи деканът на факултет „Общовойскови“ – НВУ. 

Преподавателите на бъдещите резервисти ще бъдат от факултетите на НВУ „В. Левски“ във Велико Търново, но ще има и конкретно назначени за тези задължения хора от Въоръжените сили. „Ние сме отбор. Когато трябва да преследваме някаква цел и искаме да решим конкретни задачи, всички участваме и действаме заедно. Разпределяме си усилията, защото никога един не може да свърши всичко. Разпределяме и ресурсите и постигаме целите си“, допълни полковник доц. д-р Илиян Ангелов. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found