Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И САЩ санкционират Русия заради опита за отравяне на опозиционера Навални

[post-views]
САЩ налагат ограничения върху износа за още руски и беларуски компании

USA-Russia_sankciiНови санкции срещу Русия. Ден, след като ЕС започна  процедура за налагането на рестрикции на срещу Москва заради руския опозиционер Алексей Навални,  подобен ход се очаква и от САЩ. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на високопоставени американски източници.

До скоро опитът за убийство на руския опозиционер Алексей Навални с химическото оръжие „Новичок“ миналия август не попадаше в полезрението на САЩ.

Нещата се промениха с влизането в Белия дом на Джо Бадйън, който за разлика от предшественика си Доналд Тръмп предупреди, че няма да се поколебае да потърси отговорност на Русия за действията й.

Какви точно санкции ще наложи Вашингтон на Москва засега не е ясно, но според запознати с темата източници, рестрикциите ще се изразяват както в  замразяването на авоарите на санкционираните лица или фирми, така и забраната на американския финансови институции да работят с тях.

Новината, че САЩ готвят санкции срещу Русия, дойде ден, след като ЕС задейства официалния юридически процес за налагането на санкции на руски официални лица, причастни към ареста и осъждането на Алексей Навални.

Русия, която отрича да е замесена в опита за убийство на опозиционера предупреди, че ще отговори реципрочно на всички санкции срещу нея.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани