Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Томас Бах остава начело на МОК още 4 години

[post-views]
Европейските олимпийски комитети подкрепят на МОК да отложи игрите в Токио за 2021 година

BAH-MOK-Росен Димитров е новият президент на Българската федерация по самбо. Той бе избран с пълно единодушие по време общото събрание на централата, като получи 22 гласа, а опонентът му Димитър Димитров едва 2. Трикратният световен шампион замени на поста Георги Юсев. За вицепрезидент бе избран брата близнак на Росен, Румен Димитров, който също е световен шампион в самбото. От стария управителен съвет постовете си запазиха само селекционерът на националния отбор Васил Соколов и международния рефер и шеф на съдиите в Европа Иван Нетов :

Настоящият президент на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах беше преизбран за нов четиригодишен мандат. Това стана по време на 137-ата сесия на МОК, която се проведе онлайн.

Германецът беше единственият кандидат за ръководител на организацията. 93 души гласуваха за преизбирането на Бах, а един е бил против.

Мандатът на президента на МОК след изборите ще влезе в сила в края на Олимпийските игри в Токио, които ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година, и ще бъде в сила до 2025-а.

Президентите на МОК имат право само на два мандата. Първият е със срок от 8 години, а вторият е читиригодишен.

67-годишният Бах е начело на МОК от 2013 година. Германецът стана олимпийски шампион по фехтовка през 1976-а. През 1991 година става член на МОК, от 1996-а до 2000-а е член на изпълнителния комитет на организацията, . От 2000-а е вицепрезидент на МОК.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани