Информационен център на Министерство на oтбраната

Либия има ново правителство

libya

Либийският парламент утвърди правителство на националното единство, оглавявано от временния премиер Абдел Хамид Дбейба, което да управлява до произвеждането на избори в края на годината, предадоха „Асошиейтед прес“ и „Ройтерс“. Над 130 депутати участваха в двудневните обсъждания в гр. Сирт. Повече от 100 парламентаристи гласуваха в подкрепа на правителството, което ще смени две съперничещи си управления в Либия – в източната и в западната част на страната.

Създаването на ново правителство е част от подкрепяния от ООН план за овладяване на хаоса и насилието в разкъсваната от конфликт страна.
Предложеният от Дбейба кабинет включва 33 министри и двама вицепремиери, както посочи той, представляват различните географски области и обществени групи в Либия.

Преходното правителство трябва да управлява страната до изборите, предвидени за 24 декември. Неговото гласуване е най-добрата възможност през последните години за уреждане на конфликта в Либия, но все още има значителни пречки пред постигането на единство и подготовката на честни избори.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top