Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Либия има ново правителство

[post-views]
Либия има ново правителство
libya

Либийският парламент утвърди правителство на националното единство, оглавявано от временния премиер Абдел Хамид Дбейба, което да управлява до произвеждането на избори в края на годината, предадоха „Асошиейтед прес“ и „Ройтерс“. Над 130 депутати участваха в двудневните обсъждания в гр. Сирт. Повече от 100 парламентаристи гласуваха в подкрепа на правителството, което ще смени две съперничещи си управления в Либия – в източната и в западната част на страната.

Създаването на ново правителство е част от подкрепяния от ООН план за овладяване на хаоса и насилието в разкъсваната от конфликт страна.
Предложеният от Дбейба кабинет включва 33 министри и двама вицепремиери, както посочи той, представляват различните географски области и обществени групи в Либия.

Преходното правителство трябва да управлява страната до изборите, предвидени за 24 декември. Неговото гласуване е най-добрата възможност през последните години за уреждане на конфликта в Либия, но все още има значителни пречки пред постигането на единство и подготовката на честни избори.

Най-ново

Единична публикация

Избрани