Информационен център на Министерство на oтбраната

Голям е интересът към местата за курсанти и студенти на Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски”

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще посети Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“

vvvu benkovskiГолям е интересът към новите места за курсанти и цивилни студенти на Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ "Георги Бенковски". Това съобщи началникът на училището, бригаден генерал Юлиян Радойски – командир на Плевенския гарнизон, след ритуала, с който бе отбелязан днес празникът на гарнизона.

ВВВУ има двойно увеличен прием на курсанти за новата 2021-2022 учебна година, уточни генералът. "Успешен е т.нар. Ранен прием – имаме 27 записани курсанти от 55 места. Ще обявим още един Ранен прием и се надявам на него да бъдат запълнени всички бройки, а това говори за популярността на нашето училище в страната, каза той.

Генералът поясни, че имат обществена поръчка и след няколко седмици започва ремонтът на нова база, която е предоставена на училището в Плевен. Тя ще бъде използвана за цивилни студенти, които ще се подготвят за гражданската авиация и за авиационен мениджмънт от септември. Приемът за тях също е започнал.

По думите му учебното заведение очаква през юли нови самолети "Злин 242", за да могат младите пилоти да се обучават на нова авиационна техника.

Бриг.ген. Радойски подчерта, че нямат заболели курсанти от коронавирус благодарение на стриктните мерки, които са въвели. Трябва да се научим да живеем в тази пандемия – имаме списък с желаещи да се ваксинират, очакваме ваксините, когато ни дойде времето, каза още началникът на ВВВУ "Георги Бенковски".

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top