Информационен център на Министерство на oтбраната

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и посланикът на Държавата Израел Н. Пр. Йорам Елрон обсъдиха възможностите за военно-техническо сътрудничество между двете страни

EftimovНачалникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещна днес, 16 март, с посланика на Държавата Израел Н. Пр. Йорам Елрон. На инициираната от израелска страна среща двамата обсъдиха въпроси, свързани с възможностите за военно-техническо сътрудничество между двете страни.

Н. Пр. Йорам Елрон представи информация за произвежданите от израелските компании отбранителни продукти, които са приети на въоръжение в страни от НАТО и Европейския съюз. Той подчерта готовността на израелските компании за активно участие в модернизационните проекти на Българската армия с акцент върху развитието на индустриалното сътрудничество с участие на български фирми.

Адмирал Ефтимов подчерта, че проучваме всички възможности за взаимоизгодно сътрудничество и благодари за активността и готовността на компаниите от израелската отбранителна промишленост за участие в проектите за модернизация на Българската армия. Началникът на отбраната изрази мнение, че според направените проучвания, продуктите на отбранителната им индустрия са надеждни, изпитани в реални условия и конкурентни по съотношение качество-цена.

Източник: mod.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top