Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин отвърна на Байдън с примери за избиването на индианците и Хирошима

[post-views]

16-17-putinРуският президент Владимир Путин отвърна на интервюто на американския си колега Джо Байдън от сряда с примери за това, че американците са устроили „геноцид на местното население“ и говори колко била „напълно безсмислена от военна гледна точка“ ядрената бомбардировка на Хирошима и Нагасаки.

Освен това по думите му руснаците и американците имат „различен генетичен и културно-нравствен код“, но на САЩ „ще им се наложи да се съобразяват“ с това, че Русия защитава своите интереси „независимо от санкции и оскърбления“.

В интервю за телевизия АВС Байдън бе попитан от водещия дали смята Путин за убиец и той отвърна „Мммм, да“.

Днес в коментар, предаван по държавния канал Россия-24, Путин заяви:

„Що се отнася до това, че лично се познаваме, това е така. Какво бих му отговорил? Да е жив и здрав, желая му здраве, сериозно“, заяви президентът по време на видеовръзка с представители на анексирания Крим.

Според него думите на Байдън показали, че оценката за друг човек говори как човек оценява себе си. „Когато оценяваме другите хора или други държави, други народи, винаги сме пред огледало, винаги виждаме себе си. Винаги прехвърляме на другия човек това, което ние самите представляваме, начина, по който живеем. В детството ми в двора, като спорехме, казвахме така: Каквото повикало, такова се обадило“.

Путин обясни мисълта си така: „И това не е случайно, това не е просто детска поговорка и шега, в това има много дълбок психологически смисъл. В другия човек винаги виждаме собствените си качества и си мислим, че той е като нас. Изхождайки от това, оценяваме действията му“.

В този контекст той говори за колонизирането на Америка, съпроводено според него с геноцид към индианците, атомните бомби в Япония и обществените проблеми на САЩ, олицетворени от движението Black Lives Matter.

„В американския народ като цяло има много честни, порядъчни, духовни хора, искащи да живеят с нас в мир и дружба – знаем това, ценим го и в бъдеще ще се опираме на него. Но що се отнася до американския истеблишмънт, ръководещата, управляващата класа, съзнанието му се е оформяло при известни и доста сложни условия. Усвояването от европейците на американския континент е било свързано с изтреблението на местното население. С геноцид, както днес казват. Пряк геноцид срещу индианските племена.“

След това по думите на Путин последвал „твърд, голям, тежък и много жесток период на робовладение“.

Руският президент смята още, че с обвиненията срещу други страни управляващата класа в САЩ решава вътрешни задачи и външнополитически проблеми.

Източник: dnevnik.bg/

Най-ново

Виж още

Избрани