Информационен център на Министерство на oтбраната

Обявиха места за 195 войници в Сухопътните войски

sv_tankСъс заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е обявен конкурс за попълването на 195 вакантни войнишки длъжности във формированията на Сухопътните войски. Местата следва да се заемат от лица, завършили граждански средни или висши училища в страната или в чужбина, информираха от МО.

Обявените длъжности са във формирования на Сухопътните войски, дислоцирани в гарнизоните Стара Загора, Ямбол, Плевен, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Смолян, Свобода и Мусачево.

Заявления за участие в конкурса, както и целият набор от документи се подават лично чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО) до 23 април 2021 г. Конкурсът ще се проведе от 21 юли до 28 юли 2021 г. Той включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.

Пълните условия на конкурса, списък с вакантните длъжности, сроковете и документите за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрики „Документи” – „Обяви и конкурси”. 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top