Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арсенал се класира за 1/4-финалите на Лига Европа независимо от загубата с 0:1 от Олимпиакос

[post-views]
Арсенал победи с 3:0 Лион за едно полувреме

ARSENALОлимпиакос победи за втори пореден сезон Арсенал на „Емиратс“. Гръцкият шампион надделя с 1:0 над лондончани, които обаче се класираха за 1/4-финалите на Лига Европа, след като спечелиха с 3:1 в Пирея преди седмица.

Реваншът обаче се оказа кошмарен за Арсенал.  Ел Араби отбеляза единствения гол в 51-ата минута.

Играчите на Микел Артета пропиляха няколко чудесни възможности, като най-сериозни бяха пропуските на Обамеянг. Гостите дори останаха с човек по-малко след червен картон на Ба, но това не помогна на Арсенал да избегне поражението. Голямата новина в състава на „топчиите“ бе, че капитанът Пиер-Емерик Обамеянг се завърна на върха на атаката, след като Микел Артета го остави на пейката в дербито срещу Тотнъм като наказателна мярка за дисциплинарно провинение на габонеца.

Първото полувреме не предложи кой знае какви емоции. Олимпиакос започна много активно след почивката и след два пропуска на Фортунис се стигна до 51-вата минута, когато гостите взеха аванс. Себайос загуби топката, след което Фиртунис намери Ел Араби, ударът на който рикошира в Габриел и влезе във вратата на Лено.

Седем минути пред края гостите останаха с човек по-малко, след като Ба получи жълт картон заради нарушение, на което реагира и получи мигновено втори такъв.

Краен резултат Арсенал – Олимпиакос 0:1. Лондонският тим продължава на четвъртфиналите в Лига Европа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани