Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

19-годишният италианец Лоренцо Мусети спря Григор Димитров в Акапулко

[post-views]
Шаповалов сломи Гришо още на старта в Синсинати

GRIGOR SADНай-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира в Акапулко. Българинът загуби от 19 годишния италиански квалификант Лоренцо Музети  в среща от четвъртфиналите : 

Лоренцо Мусети победи с 6:4, 7:6 (3) Григор Димитров в последния четвъртфинален двубой от турнира на твърди кортове в Мексико.  Срещата продължи повече от два часа, а след нейния край стана ясно, че в надпреварата ще има нов шампион.

Мусети, който е 120-ти в ранглистата на АТП и по-рано през седмицата отстрани Диего Шварцман и Франсис Тиафо, ще срещне на полуфиналите водача в схемата Стефанос Циципас. Димитров изостана с 1:4 в първия сет, но успя да изравни на 4:4. За съжаление Григор допусна нов пробив в гейм №10 и загуби сета с 4:6. Григор стигна първи до пробив във втората част за 3:2, но Мусети отговори веднага с рибрейк за 3:3. При 4:5 Григор спаси четири мачбола (три последователни) на собствен сервис и изравни на 5:5. Отрази още един мачбол при 5:6 и вкара втория сет в тайбрек. В него Мусети поведе с 6:2 точки и затвори мача със 7:3 точки.

Григор Димитров е шампион в Акапулко през 2014 г., а през миналата година стигна до полуфиналите, където отстъпи на Рафаел Надал.

Следващият турнир за тенисиста ни е Мастърс 1000 Маями другата седмица.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани