Информационен център на Министерство на oтбраната

Милена Тодорова с осмо място в последния спринт за сезона в Йостерсунд,  Владимир Илиев се нареди девети

biatlonБългарските биатлонисти направиха силно представяне в последните стартове за сезона в Йостерсунд. При жените Милена Тодорова завърши на престижното 8 място в спирнта на 7 километра и половина, а в масовия старт на 12 километра и половина даде 15-ти резултат. При мъжете Владимир Илиев се нареди девети в спирнта на 10 километра

Тирил Екхоф триумфира в последния спринт за сезона в шведския зимен център Йостерсунд. Норвежката биатлонистка спечели на 7.5 км при дамите, оставяйки зад себе си италианката Доротеа Вирер и сънародничката Ингрид Ландмарк Тандреволд. В Топ 10 влезе и българката  Милена Тодорова с осмо място.

Екхоф вече си беше осигурила Малкия кристален глобус в дисциплината. Тя завоюва и Големия кристален глобус, както и Малкия в преследването.

В масовия старт на 12,5 километра в Йостерсунд Милена Тодорова завърши на 15-та и записа най-доброто си класиране в тази дисциплина. Това бе последно състезание за сезона в Световната купа по биатлон при жените, а победата в него грабна норвежката Ингрид Тандреволд с което си осигури успех и в Малката световна купа в дисциплината със 186 точки, пред Пройс със 183 и французойката Жулиа Симон със 181.

В генералното класиране за Световната купа първа завърши норвежката Тирил Екхоф с 1152 точки, пред сънародничката си Марте Олсбу Ройзеланд с 963 пункта и Франциска Пройс с 840.

При мъжете Владимир Илиев направи великолепен последен спринт за сезона финиширайки девети в дисциплината 10 км. Победата бе за италианецът Лукас Хофер.

На подиума се качиха още представителят на домакините Себастиан Самуелсон и норвежецът Тарей Бьо.

Останалите ни двама биатлонисти – Антон Синапов и Благой Тодев, приключиха съответно на 49-о и 86-о места.

Тингнес Бьо се поздрави с Малкия кристален глобус в дисциплината. Той спечели за трети път в кариерата си и Световната купа по биатлон след като натрупа актив от 1052 точки .

В последния кръг за сезона в масовия старт на 15 километра Бьо финишира трети, а Владимир Илиев се нареди на 29-то място.

Братът на Йоханес – Тарей Бьо, пък спечели Малката световна купа в дисциплината с четири точки повече от Йоханес.

От българските състезатели най-напред за Световната купа финишира Владимир Илиев, който е 42-ри със 122 точки.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top