Информационен център на Министерство на oтбраната

НАТО следи българското разследване на руската шпионска мрежа

stoltenberg

НАТО следи отблизо българското разследване срещу руската шпионска мрежа. Това заяви в отговор на журналистически въпрос генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция, ден преди срещата на външните министри от пакта в Брюксел.  

НАТО изразява своята подкрепа за усилията на България срещу незаконните руски действия на българска земя, изтъкна Йенс Столтенберг.

Йенс Столтенберг – генерален секретар на НАТО:

,,НАТО винаги е наблягала на защитата на класифицирани документи и информация. Ние изцяло подкрепяме работата на нашия съюзник България в борбата със зловредните руски дейности на нейна територия“.

В допълнение Столтенберг коментира, че в последните години Русия предприема агресивни действия срещу отделни държави и прави опити да се намеси в демократичните процеси. По думите му отношенията НАТО-Русия са трудни от известно време и това се дължи на поведението на Москва. 

Генералният секретар посочи руския президент Владимир Путин за отговорен за действията на Москва, включително за опитите за убийство на опоненти, но изрази надежда за диалог с руските власти. Очаква се външните министри в Брюксел да обсъдят също и ситуацията в Афганистан, тероризма, кибер атаките, заплахите на Китай, както и климатичните промени.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top