Информационен център на Министерство на oтбраната

Организаторите на Олимпийските игри в Токио няма да допускат доброволци от чужбина

tokio_2020Организаторите на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио са решили да се откажат от идеята да канят доброволци от чужбина заради пандемията от коронавирус. Това заяви Изпълнителният директор на Токио 2020 Тоширо Муто

Тоширо Муто обясни, че са нямали друг избор освен да откажат плана. Организаторите бяха планирали да използват около 80 000 доброволци.

В същото време той обеща, че ще разгледат въпроса за приемането на ограничена група чуждестранни доброволци, без които би било невъзможно да се организират определени събития. Преди това агенция "Киодо" съобщи, че около 500 международни доброволци ще бъдат допуснати до олимпийските игри в Токио. Най–престижния спортен форум стартрира на 23 юли и ще се състои до 8 август.

Организаторите вече обавиха, че са решили да не допускат фенове от чужбина да присъстват на състезанията. Тези чужденци които вече са си закупили билети ще получат обратно своите похарчени парични средства. В момента Япония има забрана за издаване на нови визи за граждани на всички страни и региони по света във връзка с новия британски щам на коронавирус.

Министър-председателят на Япония Йошихиде Суга няма да присъства на церемонията по старта на щафетата с олимпийския огън за Игрите в Токио на 25 март в префектура Фукушима. Суга трябва задължително да присъства в парламента.

Церемонията за старта на щафетата ще се проведе без зрители заради пандемията от коронавирус. Тя ще продължи 121 дни и ще премине през всичките 47 префектури в страната.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top