Информационен център на Министерство на oтбраната

Георги Костадинов е новият капитан на Националния отбор по футбол

georgi_kostadinov_tren_nac_otborФутболистът на руския Арсенал (Тула) Георги Костадинов е новият капитан на България. Това обяви селекционерът на тима Ясен Петров на пресконференция преди старта на световните квалификации. Дебютът на Костадинов с лентата ще бъде утре срещу Швейцария на Националния стадион “Васил Левски”. Двубоят от група “С” за Мондиал 2022 в Катар е от 19:00 часа

„Осъзнавам, че отговорността е голяма. Никога не съм бягал от нея. Винаги съм се чувствал комфортно, когато отговорността е била такава. Осъзнавам ролята си и се надявам да свърша работата си по най-добрия начин”, коментира Костадинов.

Заместници на халфа  като капитани ще бъдат Димитър Илиев и Васил Божиков.

„Решението е изцяло наше. Ние носим отговорността за това решение. Не е имало никакво гласуване”, коментира селекционерът Ясен Петров.

“Има доста опитни играчи, както и доста млади. Трябва да внимаваме как да интегрираме младите хора, ще е убийство да ги вкараме в мачове срещу Швейцария и Италия, търсим облик на отбора, както и резултати, това е световна квалификация. Извикали сме тези, които са в най-добро състояние в момента, ще ги интегрираме по най-правилния начин”, допълни наставникът.

“Всеки дойде с някакви болежки, Гълъбинов имаше проблем, който не е толкова сериозен, той за мача с Италия ще е ок, за мача с Швейцария ще го съхраним. Наясно сме с тактическата постройка за Швейцария, ще се опитаме да сме гъвкави. След един мач може да се случат много неща, програмата е доста тежка, но както за нас, така и за противниците”, каза още Петров.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top