Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бенямин Нетаняху: Голяма победа на десницата след изборите в Израел

[post-views]
Нетаняху: "Хамас" трябва да разбере, че международният натиск върху Израел няма да даде резултат

izrael

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху обяви „голяма победа“ за своя блок на десницата на проведените парламентарни избори. Според предварителните данни базирани на екзит половете в Израел, десният „Ликуд“ на Нетаняху печели най-много места в 120-местния Кнесет.

Във Фейсбук Нетаняху написа, че израелците са дали „голяма победа на десницата и на Ликуд под моето водачество“.
Според данните  „Ликуд“ остава най-голямата политическа сила в Израел. Очертава се управляващата партия да получи 31 – 33 места в 120-членния парламент. На второ място се нарежда партията „Йеш атида“ на опозиционния лидер Яир Лапид, която се очаква да получи 16 – 18 мандата. Според екзит половете блокът на партиите, които се противопоставят на Нетаняху, ще вземат 59 места в парламента, докато блокът, който иска да запази дългогодишния премиер на поста му, ще получи 53 – 54 мандата. Това означава, че Нетаняху би могъл да сформира мнозинство, ако подкрепящата заселниците партия „Ямина“, се съгласи да се присъедини към коалиция на досегашния премиер.

Нетаняху, който е най-дългогодишният премиер на Израел проведе кампанията си, базирайки я на успешната ваксинационна кампания. Досега около половината от 9-милионното население на Израел е получило ваксини срещу КОВИД-19.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани