Информационен център на Министерство на oтбраната

Курсант старшина Бойчо Златинов с номинация за Наградата на Шумен

Курсант старшина Бойчо Златинов с номинация

Курсант старшина Бойчо Златинов с номинация 13 номинации за Наградата на Шумен за образование и наука за 2020 г. подкрепи Експертна комисия, съощават от Общината. В категорията „Студент в областта на природните, математическите и технически науки” класира Валентин Борисов, IV курс в специалността „Компютърна информатика“ на ШУ, курсант старшина Бойчо Златинов от 622 класно отделение – студент във Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ по специалността „Военни комуникации и информационни системи”.

Подкрепените кандидати за приза ще бъдат разгледани и от Постоянната комисия по образование и наука към Общинския съвет, която ще определи по един от тях във всяка категория, а одобрените ще бъдат гласувани от Общинския съвет.

В категорията „Ученик на годината“ в хуманитарната и природо-математическата област  експертната комисия класира Тонислав Троев, ученик от СУ „П. Волов” и Катерина Костадинова, ученичка от 12 в клас ППМГ „Нанчо Попович”.

В категорията „Ученик на годината“ в областта на изкуствата и спорта са класирани Денислава Герчева, възпитаничка на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ и Богомила Георгиева от 12 б клас на ППМГ „Нанчо Попович“.

В категорията „Студент в областта на природните, математическите и технически науки” класира Валентин Борисов, IV курс в специалността „Компютърна информатика“ на ШУ, курсант старшина Бойчо Златинов от 622 класно отделение – студент във Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ по специалността „Военни комуникации и информационни системи”.

В категорията „Учител на годината“ в начална степен на обучение изборът е за Мануела Недекова, главен учител в начален етап в СУ „Сава Доброплодни“.

В категорията „Учител на годината“ в сферата на природните, математическите и техническите науки“ комисията гласува за отличието да получи Мадлена Станчева – старши учител по информатика и информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни“.

В категорията „Учител на годината“ в сферата на хуманитарните науки“ изборът е за Виолета Маразова, старши учител по история и цивилизации и гражданско образование  в ППМГ „Нанчо Попович“.

Наградата за принос в областта на природните, математически и технически науки е за доц. д-р Сунай Ибрямов от Факултета по природни науки на ШУ „Еп. К. Преславски“.

Комисията гласува в категорията „Педагогически колектив в системата на предучилищното възпитание” отличието да получи Педагогическият екип на ДГ „Изворче“.

Две са предложенията за Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование. Това са педагогическият колектив на II ОУ „Д-р Петър Берон“ и педагогическият колектив на Професионална гимназия по икономика.

Носителите на Наградата на Шумен ученици и студенти получават диплом и парична награда в размер на 200 лв. Удостоените с приза директори/заместник-директори на детски заведения, училища и извънучилищни звена, учители и преподаватели във висши училища, научни работници и изследователи получават диплом, знак на Общината и парична награда в размер на 600 лв. При колективни награди се връчват диплом, плакет и парична награда в размер на 800 лв.

Наградите в системата на образованието се връчват в навечерието на 24 май.

Източник: Otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top