Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Здравето на Алексей Навални рязко се е влошило

[post-views]
Здравето на Алексей Навални рязко се е влошило

Alexei _Navalny Здравето на руския опозиционер Алексей Навални рязко се е влошило съобщиха адвокатите му. В момента Навални изтърпява ефективна присъда в наказателна колония на 85 километра от Москва, след като беше осъден по дело за измама.

Адвокатите на Навални заявиха в изявление, публикувано Фейсбук, че от края на миналата седмица опозиционният лидер изпитва „силни болки в гърба“ и ,,не може да стои на крака си“. По думите на адвокатите му досега Навални е получил само две таблетки от медикамент, съдържащ ибупрофен. Юристите му заявиха, че макар да са имали насрочена среща с него, те не са били допуснати. Предполага се, че опозиционерът е бил изпратен в болница, а властите се опитват да скрият влошаването на здравословното му състояние.От Федерална служба за изпълнение на наказанията заявиха, че са направени необходимите прегледи, както и че здравето на Навални е стабилно и задоволително.

Припомням, че Алексей Навални беше арестуван на 17 януари, когато се завърна в Москва, след петмесечен престой в Берлин, където беше лекуван след отравяне с ,,Новичок“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани