Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Футболните ни национали излизат срещу Швейцария тази вечер в световна квалификация

[post-views]

nacionali_trenirovkaНационалният ни отбор по футбол стартира тази вечер участието си в световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар. На стадион  „Васил Левски“Съперник на България ще е силния тим на Швейцария. В другия мач от група С фаворитът Италия приема Северна Ирландия, а Литва почива. Двубоят ще е дебют за селекционера на националите ни Ясен Петров

За последно България спечели официален мач на 17 ноември 2019 година срещу Чехия с 1:0, след като в осем двубоя стигна само до 1 успех над Гибралтар в контрола и 1 равенство.

За сегашните квалификации Ясен Петров повика много нови имена, но едва ли ще експериментира с включването им от първата минута. Самият той на пресконференцията каза, че ще е по-консервативен, за да не „похарчи“ младите момчета.

Така на вратата се очаква да застане опитният Пламен Илиев. В отбраната ще действат Страхил Попов, Васил Божиков, Петър Занев и Сисиньо, който трябва да замести контузения Антон Недялков. Двойката опорни халфове ще са капитанът Георги Костадинов и Кристиян Малинов, а напред ще е Ивайло Чочев. По крилата ще играят Кирил Десподов и Спас Делев, а на върха на атаката ще застане Димитър Илиев.

Гостите от Швейцария и селекционерът им Владимир Петкович демонстрираха сериозно самочувствие. То е донякъде оправдано, тъй като „кръстоносците“ прескочиха групите на последното световно първенство, а през лятото ще играят и на европейското.

Двубоят ни срещу Швейцария ще е 11-и в историята на противопоставянията срещу този съперник. Балансът е 4 победи за „кръстоносците“, две за „лъвовете“ и 4 равенства.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани