Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Боряна Калейн с първи медал в многобоя от Световната купа, Катрин Тасева е пета

[post-views]

hudozestvena_gimnastikaБоряна Калейн спечели първия в кариерата си медал в многобоя от турнира за световната купа по художествена гимнастика. Две десети разделиха състезателката на Мариана Памукова от първото място. Вчера, след изпълненията с обръч и топка, Боряна и Линой Ашрам (Израел) получиха равен сбор от точки, но благодарение на по-високата оценка за изпълнение българката оглави временното класиране.

Във вторият ден и двете гимнастички допуснаха грешки в представянето на съчетанията си с бухалки и с лента, които костваха титлата на българката.

За четирите си програми в двата състезателни дни Боряна Калейн събра 98.250 точки срещу 98.450 точки на Линой Ашрам. Бронзът с 96.150 точки стана притежание а Алина Харнаско от Беларус, следвана от своята сънародничка Анастасия Салос – 93.250 точки.

Катрин Тасева завърши първото състезание след принудителната пауза заради пандемията от Covid- 19 на пета позиция с резултат от 92.500 точки.  Българката изигра добре съчетанието си с бухалки, но няколко грешки и отредиха оценка от 25.050 точки. Далеч по-стабилна игра Тасева показа с лента, за която беше оценена с 21.450 точки.

Това е първи медал за Боряна Калейн в многобой от световна купа. През 2018 гя завърши 6-та и спечели бронз във финала с обръч.

Утре Боряна Калейн ще спори за отличията и в четирите финала на уредите, а Катрин Тасева се класира за два – топка и бухалки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани