Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа в София

[post-views]

hudozestvena_gimnastikaБългария спечели титлата в многобоя при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София. За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова това е първо състезание след пауза от около една година заради пандемията от коронавирус. Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от „Спартак“ от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна и гимнастичките имаха някои неточности, но като цяло играха много силно.

Вчера Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха рекордната за спорта оценка от 44.150 точки за съчетанието си с пет топки.

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

На второ място завърши Азербайджан със сбор от 70.950 точки. Бронзовите отличия завоюва Япония със 70.650 точки. В топ 6 са още Русия (отбор от Санкт Петербург) с 69.500 точки, Германия с 68.950 точки и Естония с 66.350 точки.

Така днес България завоюва два медала – злато на ансамбъла и сребро на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара. Световната купа в „Арена Армеец“ в София се провежда без публика заради пандемията от коронавирус. По програма в неделя от 12.35 до 16.45 часа са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани